Waarmee kan ik je helpen?

Zorg voor bewegen

Het schiet weer eens in je rug. Nekpijn die maar terug blijft komen.
Na een dag werken ben je helemaal ‘op’, terwijl je voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer hebt gezeten. Je vraagt je af hoe je van jouw klacht af kunt komen.
Elk mens en elke klacht is uniek en zo benader ik ook de problematiek: vanuit uw hulpvraag. Wat mij uitdaagt is de onderliggende oorzaak van pijn, spanning moe zijn of een bewegingsprobleem te vinden. En hierin verder gaan dan alleen de symptoombestrijding. Daarom ook de drieluik : oefentherapie | yoga | gezond leven.

Om zonder oordeel en met veel geduld u bewust leren om gaan met uw lijf, uw klachten doen verminderen , beter begrijpen om op die manier optimaal te functioneren in het dagelijks leven.

Wil u een gezond, energiek leven leiden met zo min mogelijk medicijnen en klachten, dan bent u aan het juiste adres !

Wilt u meer weten, zie www.oefentherapie.nl

Mijn specialisatie in oefentherapie is:

lage rugklachten

slaapproblemen

neurologische klachten

chronische pijn

leefstijl

hoofdpijn- en spanningsklachten

hyperventilatie ( ademhalings) klachten.

nekklachten, wel of niet met hoofdpijn

houdings- en bewegingsklachten

Ervaring van mijn klanten

Dank je wel voor alles waarbij je me hebt willen helpen, dat waardeer ik enorm. Daarnaast ben je ook een prachtmens met veel kennis en kunde, en met zorg en empathie voor anderen. Dat is een prachtige gave!

Annemarie

schrijfster

Door de slaapoefentherapie is mijn nachtrust echt een heel stuk verbeterd”

Monique

Vertegenwoordigster

INGRID VAN DEN BROEK
OEFENTHERAPIE | YOGA | GEZOND LEVEN

Wat kun jij doen om:

Oefentherapie | Yoga | Gezond Leven (Energiek)

De oplossing van jouw pijn/ vermoeidheidsklachten kun je vinden in het optimaliseren van het zelf-herstellend vermogen van jouw lichaam. Jouw lichaam zou namelijk in staat moeten zijn om zichzelf te herstellen als jij in balans bent. Dit wordt bepaald aan de hand van 6 factoren:  Bewegen, Slaap, Stress, Voeding, Ademhalen en het Immuunsysteem. Hierbij kijk ik wat voor jou het belangrijkste is oefentherapie – yoga of gezond leven

beter te slapen

meer uit jouw ademhalingssysteem te halen

minder stress te ervaren

meer energie te hebben

om te herstellen van jouw chronische pijnklachten / rugklachten / hoofdpijn / hyperventilatie/ corona

jouw darmklachten op te lossen

Gezond, plezierig, vitaal leven te leiden en ouder kunnen worden met zo min mogelijk medicatie

Wie wil dit niet?

beter te slapen

meer uit jouw ademhalingssysteem te halen

minder stress te ervaren

meer energie te hebben

jouw darmklachten op te lossen

om te herstellen van jouw chronische pijnklachten / rugklachten / hoofdpijn / hyperventilatie/ corona

“Mijn missie is door de oefentherapie Mensendieck, Yoga met Ingrid  (gebaseerd op Critical Alignment Yoga) en Gezond Leven ( 6 domeinen ) met elkaar te combineren JOU vanuit verschillende invalshoeken te begeleiden om tot een gezond, plezierig, vitaal leven te leiden en ouder kunnen worden met zo min mogelijk medicatie.”

Als jij werk wil maken om meer energie te krijgen lichamelijk en geestelijk, dan ben ik de coach om jou te helpen.

Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als therapeut, waarbij later yoga en gezond leefstijl op mijn pad gekomen is. Zoals ik vertelde , wil ik graag mijn kennis delen aan mensen die een gezond leven willen leiden en zelf er iets aan willen doen.

Wie wordt er nou niet positiever en tevredener van gezond en fit leven . Ik kan en wil je heel graag helpen met het krijgen van meer energie in lichaam en geest volgens de drieluik.

Oefentherapie | Yoga | Gezond Leven

Grootste resultaten

Bewustworden van jouw zijn vanuit de yoga

 “Ik ben blokkades tegen gekomen en op een zachte manier, met aandacht en adem wordt hieraan gewerkt. Ik heb het idee dat ik me meer kan ontspannen, meer souplesse  heb en mijn kromme bovenrug wordt rechter doordat er beweging en ruimte is gekomen in de wervels. Dank je wel”

Eric

Geen hoofdpijnklachten meer vanuit oefentherapie

“Je hebt me echt heel erg geholpen lieve Ingrid! Bedankt voor alles! Ik ben je heel dankbaar! “

Brigitte

Meer energie vanuit de 6 domeinen van Gezond Leven

“Lieve Ingrid, wat een winst, wat een inzichten, heb nu veel meer energie dan ik ooit had verwacht “

Na een vragenlijst gaan we kijken welk onderdeel van de drieluik belangrijkste is.

Ze zijn aan elkaar gekoppeld.
Bijvoorbeeld: alcohol, roken en laat naar bed gaan zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Fit word je daar natuurlijk ook niet van. Overgewicht ligt op de loer, sporten wordt een drempel, en na verloop van tijd is de conditie duidelijk minder gworden en is je motivatie om aan je gezondheid te werk wel van heel diep halen. Hierdoor krijg je misschien wel een negatieve zelfbeeld. Moeheid kan toenemen en krijgt eventuele rug en ademhalingsklachten.

Maar als je weet waar je het voor doet en vooral ook voelt waar je het voor doet, dan ben je eerder bereid bijvoorbeeld iets te laten staan waar je best zin in hebt en ga je meer bewegen. Je krijgt meer notie van wat zich in je lichaam afspeelt en je gaat er dus meer op letten. Je lichamelijke en mentale zelfkennis gaat groeien.
Ik help je hierbij.

Veelgestelde vragen

Wordt oefentherapie vergoedt door de zorgverzekeraar?

Vergoedingen

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is het aan te raden een passende aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen oefentherapie zijn opgenomen. Is uw huidige polis ontoereikend dan kunt u ieder jaar voor 1 januari uw huidige zorgverzekering opzeggen en heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen
Het overzicht van de vergoedingen:
https://oefentherapie.nl/Praktische-informatie/Vergoeding

In de praktijk hanteer ik onderstaande tarieven als u geen vergoeding krijgt vanuit de basis of aanvullende verzekering of wanneer u meer behandelingen nodig heeft dan door de verzekering wordt vergoed

Tarieven

Individuele behandeling / advies

€ 35,00

Individuele behandeling / advies aan huis

€ 55,00

Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek

€ 57,50

Screening/ Intake en Onderzoek (DTO)

€ 57,00

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 47,50

Brief medische adviseur

€ 60,00

*Verzuimtarief (gereserveerde tijd)

€ 25,00

* Verzuimtarief:  

Verzuim tarief: Als U niet verschijnt op de afgesproken tijd of (telefonisch/e-mail) afzegt minder dan 24 uur van te voren, zal de therapeut het verzuim tarief in rekening moeten brengen voor de gereserveerde tijd. Een afspraak op maandag dient uiterlijk op vrijdag te worden afgezegd. 

Als ik vragen heb, hoe kan ik jou het beste bereiken

Je kunt online aanmelden, ook als je alleen een vraag hebt
Link: graag door jullie inzetten

Oefentherapie is aangesloten bij :

Het Netwerk Chronische Pijn biedt een effectieve behandelwijze: het Chronisch Pijn Protocol. De behandeling richt zich niet op pijnvermindering, maar wil de pijn minder leidend maken in het leven. Alle oefentherapeuten zijn intensief geschoold voor het behandelen en begeleiden van chronisch pijnpatiënten volgens dit protocol. Dit maakt dat de patiënt kan rekenen op kwalitatief hoogwaardige zorg.

Houding Netwerk Nederland heeft de afgelopen jaren de nog aanwezige kennis op het gebied van houdings- en bewegingsleer verzameld en met een aantal deskundigen gezocht naar pragmatische oplossingen. Het enorme belang van het tot staan brengen van de huidige negatieve groei-ontwikkelingen bij de jeugd wordt door deze (emeritus) hoogleraren en (para-) medici onderstreept.
We hebben in de afgelopen jaren een groot kennis netwerk heeft opgebouwd, bestaande uit met name een groot aantal wetenschappers, (para-)medici en emeritus hoogleraren.
De voorlichtings- en preventie programma’s naar de oorzaken en aanpak van de problemen van het steun- en bewegingsapparaat ( rug-, nek- en gewrichtsklachten en de hieraan gerelateerde algemene gezondheidsklachten) zullen worden ondersteund door een evenwichtig samengesteld team van wetenschappelijke docenten, (para-) medici en hoogleraren.

Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten.
De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten Cesar & Mensendieck zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

Gezond leven en je eigen spoor volgen maken je vitaal, waardoor jij weer grip krijgt op jouw gezondheid. !

Oefentherapie | Yoga | Gezond Leven