Rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen ... het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan.

Tenzij u klachten krijgt. Het schiet weer eens in uw rug. Hoe vaak denkt u niet  'Ach vervelend, maar het trekt wel weg'. Intussen blijven de klachten terugkomen.

Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien volwassenen minstens een maal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden. Maar bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak niet duidelijk. De lage rugklachten kunnen dan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug. 

Goede begeleiding kan u helpen om weer grip te krijgen op uw klachten.

Behandeling

Uw oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klacht(en).    U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Door middel van oefeningen (op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd) zal samen met u gewerkt worden aan het verbeteren van uw houding en manier van bewegen. Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!

Het vervelende bij lage rugpijn is dat de oorsprong ervan vaak heel moeilijk kan worden vastgesteld. Bij negen op tien aandoeningen ter hoogte van de lage rug, is geen duidelijke aanleiding vast te stellen. Om de oorzaak te bepalen is het belangrijk de fysische en mentale klachten van de persoon grondig te onderzoeken. In veel gevallen is de pijn het rechtstreekse gevolg van een lichamelijke inspanning zoals bij sporten, een verkeerde beweging of een sportblessure. Maar de persoon kan ook onder zware psychische spanning staan, waardoor hij lage rugklachten ontwikkelt.

Om meer duidelijkheid te krijgen , zie filmpje

 

Oefentherapie Helmond is gespecialiseerd in:

* Ischialgie/Radiculaire syndromen:  hernia/ bulging disc
* Artrose (degeneratieve afwijkingen in de rug)
* Klachten vanuit een compensatiebewegingen (slechte rompstabilsatie)                                                       * A specifieke rugklachten (chronische pijn)

 

 

 

 

 

 

 

  Laatste nieuws

Critical Alignment Yoga
Lees meer
Biologische klok resetten
Lees meer


 

Klik hier voor het totale nieuwsoverzicht

 

>