Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga (CAY) is opgericht door Gert van Leeuwen. 

Critical Alignment Yoga

Deze yogavorm richt zich veel op mobiliteit van de wervelkolom. Naast diepe ontspanning is krachtopbouw in de core- en houdingspieren een belangrijk aspect. 
Goede alignment wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. 
Door onze voorkeurshoudingen worden bovenruggen krom, schouders stijf, onderruggen gespannen en gevoelig. Vrije doorgifte van beweging stokt en klachten ontstaan. 
 
Bij Critical Alignment wordt je bewust van je spanningspatronen en leer je deze om te zetten naar ontspanning.Bij beoefening van asana’s komen we oog in oog te staan met onze ambities en de daarmee verweven stress. Bewustwording van die stress is een belangrijke stap voorwaarts. Bewustwording geeft ruimte. Een goede technische uitvoering en deze met open aandacht waar te nemen -dus zonder in te grijpen- zorgt ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.
 
In een les worden eerst oefeningen gedaan met behulp van onder andere een rolletje en stripje. Deze geven richting aan je ontspanning en zorgen ervoor dat deze aankomt op de plaatsen waar dit bedoeld is. Ook bereiden ze je lichaam voor op de asana’s (yogahoudingen). 
 
(deel van de tekst is van: yogatoday )
 

Wil je meer weten ?  

Zie hier de video van Gert van Leeuwen: Introductie Critical Alignment of ga naar zijn site

 

 

 

 

  Laatste nieuws

De juiste zithouding wordt uitgelegd door Irene
Lees meer
Chronische pijn
Lees meer


 

Klik hier voor het totale nieuwsoverzicht

 

>