Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga (CAY) is opgericht door Gert van Leeuwen. 

Critical Alignment Yoga

Iedereen ervaart momenten van spanning in zijn leven. Dit is natuurlijk als het wordt afgewisseld met momenten van complete ontspanning. Helaas komt het daar niet vaak van. We houden onze spanning vast. Wat kan leiden tot transformatie van het skelet. De schouders draaien naar voren, het borstbeen valt naar binnen en nek en hoofd zakken in tussen de schouders. Dit leidt onherroepelijk tot stijve spieren, klachten aan het bewegingsapparaat en een gevoel van mentale spanning.

Patronen doorbreken

Met Critical Alignment Yoga werken we aan het doorbreken van dit patroon maar ook andere patronen. Critical Alignment pakt chronische stress op zowel het mentale als het lichamelijke vlak aan.

We oefenen in het bewust loslaten van spanning. Bij deze oefeningen krijgen we hulp in de vorm van de tools; o.a. de strip en het rolletje. Hierdoor kunnen we ons lichaam vanuit ontspanning, rechter en sterker maken. We zullen weer ruimte ervaren en vrij kunnen bewegen.

Tijdens mijn lessen hebben we ook aandacht voor de asana’s, de yogahoudingen. Door een goede technische uitvoering van de houding en door passief te blijven registreren, dus zonder in te grijpen, zorgen ruimte en de open aandacht ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

 

Op deze manier kunnen we zonder dwang door onze lichamelijke en psychische angsten heen bewegen en ontstaan er gevoelens van kracht en onafhankelijkheid die voortkomen uit het lichaam. Als de relatie met je lichaam warm is en je je lichaam kunt vertrouwen dan voelt het alsof je met je lichaam samenwerkt in plaats van het te vergeten als we aan het werk zijn of erin te verharden door middel van sport. Het gevoel van welbevinden wat voortkomt uit die warme, vertrouwde relatie is de basis van het zelfhelend mechanisme van het lichaam wat we ook kennen als het placebo-effect.

Wil je meer weten ?  

Zie hier de video van Gert van Leeuwen: Introducite Critical Alignment of ga naar zijn site

 

 

 

 

  Laatste nieuws

De juiste zithouding wordt uitgelegd door Irene
Lees meer
Chronische pijn
Lees meer


 

Klik hier voor het totale nieuwsoverzicht